Onze website gebruikt functionele en analytische cookies. Meer informatie

Hero
Home » Report

Publicaties

Justice & Peace zet zich al 50 jaar lang in voor Nederlands en internationaal beleid gebaseerd op mensenrechten. Wij baseren onze adviezen aan beleidsmakers op het onderzoek dat wij doen in samenwerking met onze partners van over de hele wereld.

Onze publicaties tonen onze inspanningen om de beleidsmakers van Nederland en de Europese Unie ervan te overtuigen om de mensen die wij steunen een stem en inbreng te geven. Dit proberen wij ook te doen op het wereldtoneel via onze adviserende positie bij de Economische en Sociale Raad van de Verenigde Naties (ECOSOC).

Onze huidige projecten zijn gebaseerd op deze opgebouwde expertise op de gebieden van mensenrechtenverdedigers en gedwongen migratie.

Onderstaande publicaties kunnen worden gedownload of besteld (verzendkosten) via info@justiceandpeace.nl. Noem bij het bestellen; de titel van de publicatie, je naam en adres.

mei 2022

IMPACT RAPPORT Community sponsorship van hervestigde vluchtelingen in Nederlandse gemeenten: een haalbare kaart!, In juni 2022 publiceerden we het impact rapport over de Samen Hier pilot in Rotterdam. In het rapport blikken we terug op de resultaten, de ervaringen en aanbevelingen van de Samen Hier sponsorgroepen, de gemeente Rotterdam, VluchtelingenWerk Nederland en de uitvoerende partnerorganisatie stichting Rotterdam Verwelkomt Vluchtelingen. Deze zijn positief en veelbelovend. Alle betrokkenen zien meerwaarde in deze aanpak en een publiek-private samenwerking voor de ontvangst van hervestigde vluchtelingen.