Onze website gebruikt functionele en analytische cookies. Meer informatie

Hero
Home » Leer

Leer

Iedereen kan een Change Maker zijn. Wij zijn ervan overtuigd dat je hiervan bewust zijn de eerste stap is.
Daarom delen wij hier de verhalen van Change Makers waarmee wij samenwerken. Je vindt hier ook de informatie en bronnen die wij verzamelen en ontwikkelen voor mensenrechtenverdedigers om hun kennis en vaardigheden te vergroten en hun werk te kunnen verbeteren. Ook vind je hier onze publicaties.

Hiermee hopen we de aandacht te vestigen op globale en Nederlandse mensenrechtenkwesties. Dit is hoe we samen blijvende verandering kunnen verwezenlijken.

Publicaties

26-01-2023

EVALUATIERAPPORT: Samen Hier Student Community

In 2021 zette Samen Hier, in samenwerking met Unicef Student Team The Hague (USTTH), de Samen Hier student community op om een inclusief netwerk op te bouwen tussen studenten en jongeren mét en zonder vluchtelingenachtergrond. De Samen Hier student community is onderdeel van het community sponsorship-model, waarbij burgers hun netwerk openen, nieuwkomers ondersteunen in praktische zaken (zoals het zoeken naar een geschikte baan) maar hen vooral opnemen in hun vriendengroep.

Lees meer
24-08-2022

IMPACT RAPPORT Community sponsorship van hervestigde vluchtelingen in Nederlandse gemeenten: een haalbare kaart!

In juni 2022 publiceerden we het impact rapport over de Samen Hier pilot in Rotterdam. In het rapport blikken we terug op de resultaten, de ervaringen en aanbevelingen van de Samen Hier sponsorgroepen, de gemeente Rotterdam, VluchtelingenWerk Nederland en de uitvoerende partnerorganisatie stichting Rotterdam Verwelkomt Vluchtelingen. Deze zijn positief en veelbelovend. Alle betrokkenen zien meerwaarde in deze aanpak en een publiek-private samenwerking voor de ontvangst van hervestigde vluchtelingen.

Lees meer
16-01-2020

The Barcelona Guidelines on Wellbeing and Temporary International Relocation of HRDs at risk

The Barcelona Guidelines are based on the research findings from a project and discussions between coordinators, wellbeing service providers, and researchers from around the world at an international retreat in Barcelona in June 2019. You can find the guidelines in 5 languages on https://www.hrdhub.org/wellbeing

Lees meer
30-12-2017

Building bridges instead of higher walls

The arrival of Refugees in Europe: Human Rights and Security

Lees meer