Onze website gebruikt functionele en analytische cookies. Meer informatie

Hero
Home » Migratie

Publicaties

Justice & Peace zet zich al 50 jaar lang in voor Nederlands en internationaal beleid gebaseerd op mensenrechten. Wij baseren onze adviezen aan beleidsmakers op het onderzoek dat wij doen in samenwerking met onze partners van over de hele wereld.

Onze publicaties tonen onze inspanningen om de beleidsmakers van Nederland en de Europese Unie ervan te overtuigen om de mensen die wij steunen een stem en inbreng te geven. Dit proberen wij ook te doen op het wereldtoneel via onze adviserende positie bij de Economische en Sociale Raad van de Verenigde Naties (ECOSOC).

Onze huidige projecten zijn gebaseerd op deze opgebouwde expertise op de gebieden van mensenrechtenverdedigers en gedwongen migratie.

Onderstaande publicaties kunnen worden gedownload of besteld (verzendkosten) via info@justiceandpeace.nl. Noem bij het bestellen; de titel van de publicatie, je naam en adres.

September 2016

Building bridges instead of higher walls, The arrival of Refugees in Europe: Human Rights and Security

December 2017

A Welcoming Europe, Exploring Local Solidarity with Refugees

April 2016

Alternatieven voor grens- en vreemdelingen detentie, De alternatieven die in deze factsheet worden genoemd, worden hoofdzakelijk gebruikt als alternatieven voor vreemdelingendetentie, tenzij anders vermeld.

April 2016

Safe Passages to Europe, Er zijn meerdere mogelijkheden om legale en veilige manieren te bieden voor asielzoekers en vluchtelingen om de EU te bereiken.

April 2016

Welkom Nederland, Inzet en kracht van lokaal Nederland voor vluchtelingen

Januari 2015

Alternatives to immigration and asylum detention in the EU, This report is one of the outcome of the MADE REAL project (Making Alternatives to Detention in Europe a Reality by Exchanges, Advocacy and Learning) coordinated by the Odysseus Academic Network.