Onze website gebruikt functionele en analytische cookies. Meer informatie

Hero
Home » Publicaties

Publicaties

Justice & Peace zet zich al 50 jaar lang in voor Nederlands en internationaal beleid gebaseerd op mensenrechten. Wij baseren onze adviezen aan beleidsmakers op het onderzoek dat wij doen in samenwerking met onze partners van over de hele wereld.

Onze publicaties tonen onze inspanningen om de beleidsmakers van Nederland en de Europese Unie ervan te overtuigen om de mensen die wij steunen een stem en inbreng te geven. Dit proberen wij ook te doen op het wereldtoneel via onze adviserende positie bij de Economische en Sociale Raad van de Verenigde Naties (ECOSOC).

Onze huidige projecten zijn gebaseerd op deze opgebouwde expertise op de gebieden van mensenrechtenverdedigers en gedwongen migratie.

Onderstaande publicaties kunnen worden gedownload of besteld (verzendkosten) via info@justiceandpeace.nl. Noem bij het bestellen; de titel van de publicatie, je naam en adres.

November 2022

EVALUATIERAPPORT: Samen Hier Student Community, In 2021 zette Samen Hier, in samenwerking met Unicef Student Team The Hague (USTTH), de Samen Hier student community op om een inclusief netwerk op te bouwen tussen studenten en jongeren mét en zonder vluchtelingenachtergrond. De Samen Hier student community is onderdeel van het community sponsorship-model, waarbij burgers hun netwerk openen, nieuwkomers ondersteunen in praktische zaken (zoals het zoeken naar een geschikte baan) maar hen vooral opnemen in hun vriendengroep.

mei 2022

IMPACT RAPPORT Community sponsorship van hervestigde vluchtelingen in Nederlandse gemeenten: een haalbare kaart!, In juni 2022 publiceerden we het impact rapport over de Samen Hier pilot in Rotterdam. In het rapport blikken we terug op de resultaten, de ervaringen en aanbevelingen van de Samen Hier sponsorgroepen, de gemeente Rotterdam, VluchtelingenWerk Nederland en de uitvoerende partnerorganisatie stichting Rotterdam Verwelkomt Vluchtelingen. Deze zijn positief en veelbelovend. Alle betrokkenen zien meerwaarde in deze aanpak en een publiek-private samenwerking voor de ontvangst van hervestigde vluchtelingen.

December 2019

The Barcelona Guidelines on Wellbeing and Temporary International Relocation of HRDs at risk, The Barcelona Guidelines are based on the research findings from a project and discussions between coordinators, wellbeing service providers, and researchers from around the world at an international retreat in Barcelona in June 2019. You can find the guidelines in 5 languages on https://www.hrdhub.org/wellbeing

September 2016

Building bridges instead of higher walls, The arrival of Refugees in Europe: Human Rights and Security

December 2017

A Welcoming Europe, Exploring Local Solidarity with Refugees

April 2016

Alternatieven voor grens- en vreemdelingen detentie, De alternatieven die in deze factsheet worden genoemd, worden hoofdzakelijk gebruikt als alternatieven voor vreemdelingendetentie, tenzij anders vermeld.

April 2016

Safe Passages to Europe, Er zijn meerdere mogelijkheden om legale en veilige manieren te bieden voor asielzoekers en vluchtelingen om de EU te bereiken.

April 2016

GSP+ After two years, Scrutinising the new GSP+ mechanism after two year: wll it deliver on human and labour rights?

April 2016

Shelter City, Temporary Relocation for Human Rights Defenders