Onze website gebruikt functionele en analytische cookies. Meer informatie

Home » Evenementen » ARTIVISM for Environmental Justice (online)

ARTIVISM for Environmental Justice (online)

Dit evenement is onderdeel van een serie evenementen voor het Haagse Just Peace Festival. Sluit ook aan bij ons andere evenement – ‘Reframing the Migration Debate

De strijd voor de bescherming van het milieu is een wereldwijde beweging die iedereen verbindt. Wat zijn alternatieve manieren waarop we actie kunnen ondernemen? En hoe kunnen wij onze stemmen laten horen en zien?

De combinatie van KUNST en ACTIVISME wordt al lang gebruikt als een krachtig middel om mensen te mobiliseren en kwesties aan de orde te stellen. Door middel van muziek, film, fotografie, spoken word, muurschilderingen en theatervoorstellingen zijn issues als vrede, gerechtigheid, mensenrechten en meer specifiek milieu (on) gerechtigheid in de schijnwerpers gezet.

Ga in dit interactieve online evenement in gesprek met en luister naar verschillende inspirerende activisten en artiesten die zich inzetten voor een duurzamere en rechtvaardige wereld: het Nederlandse duo van graffitikunstenaars, Karski & Beyond, mensenrechtenverdediger en activist-rapper uit Mauritanië, Yero Gaynaako, Colombiaanse mensenrechtenverdediger van communities van Afro-afstammelingen en hun territoria, Victor, met milieu-artivist Chihiro Geuzebroek als moderator.

MURAL OF CHANGE

Dit evenement maakt deel uit van de ‘Mural of Change’ -campagne en is een eerbetoon aan de vermoorde mensenrechtenverdediger Berta Cáceres. Milieuverdedigers van inheemse gemeenschappen zoals Berta hebben in de frontlinie gestaan ​​om het land, de wateren en de lucht te beschermen voor huidige en toekomstige generaties. Ze leden én lijden nog steeds aan groot onrecht.

Daarom creëerde Justice and Peace samen met graffitikunstenaarsduo Karski & Beyond, De Haagse Hogeschool en de gemeente Den Haag in mei 2020 de Mural of Change, een grote graffiti-muurschildering gewijd aan mensenrechten en milieuactie. Naast Berta zijn ook de jonge Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg en de Georgische mensenrechtenverdediger wijlen Vitali Safarov afgebeeld op de muurschildering.

Foto door fotograaf Daniella van Bergen.

OVER JUSTICE AND PEACE  

Dit event wordt aangeboden door de Haagse mensenrechtenorganisatie Justice and Peace Nederland. Justice and Peace is opgericht in 1968 en zet zich in om het respect voor mensenrechten wereldwijd en in Nederland te bevorderen.

Justice and Peace coördineert innovatieve initiatieven, waaronder Samen Hier, een community beweging om lokale communities een actieve rol te geven in de hervestiging en verwelkoming van vluchtelingen in Nederland, en Shelter City, een wereldwijde beweging ter bescherming en ondersteuning van mensenrechtenverdedigers die gevaar lopen.

INSCHRIJVEN

Dit event wordt online gehouden via Crowdcast. Het is gratis en iedereen is welkom!