Hero
Home » Mural of Change

Mural of Change

Iedereen kan het verschil maken. Het is tijd voor verandering.

De Mural of Change is een nieuw landmark in de internationale stad van vrede en recht, Den Haag, die een baken van hoop en inspiratie vertegenwoordigd en bewustwording brengt voor het milieu en mensenrechten. De 15 meter hoge muurschildering brengt een eerbetoon aan iedereen ter wereld die verdedigt en opkomt voor vrijheid, gelijkheid, eerlijkheid, het milieu, vrede en roept onze verantwoordelijkheid op om samen collectieve actie te ondernemen voor een rechtvaardiger en duurzamere wereld.

Deze muurschildering is gemaakt door de Haagse mensenrechtenorganisatie Justice and Peace Nederland, samen met het graffitikunst duo Karski & Beyond, de Haagse Hogeschool en hun studenten, en met steun van de gemeente Den Haag.

Namens ons allemaal, hopen we dat je inspiratie opdoet uit deze muurschildering en we roepen je op om met ons mee te doen aan deze beweging van verandering en het door te geven!

Foto’s door Daniella van Bergen

Over de mensenrechtenverdedigers

De Mural of Change is een eerbetoon aan drie mensenrechtenverdedigers: jonge klimaatactivist en een symbool van hoop, Greta Thunberg, milieu- en inheemse rechtenverdediger en een symbool van de kracht van actie, Berta Cáceres, en verdediger van gelijkheid en mensenrechten en een symbool van solidariteit met mensenrechtenverdedigers, Vitali Safarov.

Lees hieronder meer over hun verhalen.

Over de muurschildering

Waarom de Mural of Change, en wat stelt het voor? Lees hieronder meer over de kunstenaars achter dit inspirerende kunstwerk, en leer hoe het is ontstaan en waarom.