Onze website gebruikt functionele en analytische cookies. Meer informatie

Hero
Home » Justice & Peace op het lichtfestival The Hague Highlights
14-12-22

Justice & Peace op het lichtfestival The Hague Highlights

Foto boven: Arjan de Jager

van 14 – 18 december deed Justice & Peace mee aan het lichtfestival The Hague Highlights 2022. Het jaarlijkse festival vertelt verhalen van de Haagse geschiedenis door middel van licht en projectie. Op de Hofvijver presenteerden we het kunstwerk Voyage – Veilige Haven om aandacht te vragen voor verwelkomende gemeenschappen die veilige havens vormen voor mensen die huis en haard gedwongen moesten ontvluchten.

Doneer en maak veilige havens mogelijk voor iedereen!

Lichtkunst & verhalen

Het kunstwerk Voyage – Veilige Haven vertelt het verhaal van de veilige havens die Nederlanders bieden en kunnen bieden aan mensen op de vlucht. Het is een interactief lichtkunstwerk over afscheid nemen en opnieuw beginnen, over verandering, hoop en de toekomst. Via de mobiele website konden bezoekers de kleuren en patronen van het kunstwerk zelf veranderen en korte verhalen beluisteren van Hagenaren met verschillende achtergronden die een veilige haven vonden in Den Haag.

Een reis van verbeelding en nieuwe inzichten

De installatie is gemaakt door Aether & Hemera, de multidisciplinaire kunst- en designstudio van kunstenaars Gloria Ronchi and Claudio Benghi. Ze werkten samen met Justice & Peace in hun zoektocht naar het maken van impact met mooie en gedachten-prikkelende kunst. Met hun werk stimuleren zij je verbeelding en nieuwe inzichten over soms moeilijk bespreekbare onderwerpen.

Met haar initiatief Samen Hier schakelt Justice & Peace groepen vrienden en bekenden in om mensen op te vangen die huis en haard gedwongen moesten ontvluchten. Samen vormen zij veilige havens.