Onze website gebruikt functionele en analytische cookies. Meer informatie

Hero
Home » Awareness raising

Awareness raising

Samen met Change Makers in ons netwerk, organiseren we evenementen in Nederland om bewustzijn te vergroten. Van informele gesprekken met mensenrechtenverdedigers tot festivals met vluchtelingen, al deze evenementen brengen mensen met verschillende achtergronden dichter tot elkaar en helpen de afstand tussen burgers en Change Makers te overbruggen.

Wanneer Change Makers geen internationale steun hebben, is het vergroten van hun zichtbaarheid in Den Haag, Stad van Vrede en Recht, een manier om hun stem buiten hun gebruikelijke netwerk te laten horen.

Wij willen de Nederlandse bevolking bij ons werk betrekken om zo organisaties en initiatieven te inspireren en zowel beleidsmakers als burgers te overtuigen om mensenrechten en sociale gerechtigheid op de agenda te zetten. Want wij geloven dat iedereen een Change Maker kan zijn!

Terugkerende evenementen zijn onder andere de jaarlijkse Martin Luther King lezing, tentoonstellingen over mensenrechtenverdedigers en ontmoetingen tussen studenten en deelnemers van ons Shelter City Netwerk.

In al onze evenementen speelt bewustwording een rol. Onze Welkom Hier festivals waren bijvoorbeeld een kans voor nieuwe en huidige bewoners van een stad om elkaar te leren kennen, om te tonen dat lokale solidariteit wel degelijk bestaat en de integratie van vluchtelingen bevordert. Evenementen rondom mensenrechten(verdedigers) maken bezoekers bewust van mensenrechtenissues.