Onze website gebruikt functionele en analytische cookies. Meer informatie

Hero
Home » Verhalenhuis, een avond vol verhalen
21-04-23

Verhalenhuis, een avond vol verhalen

Op zaterdag 29 april ben je uitgenodigd voor het Verhalenhuis bij het Spui Theater in Den Haag.

Het Verhalenhuis is een theatervoorstelling met een vertelling verhalen, die gedeeld zijn tijdens de storytelling workshops van ROSE Academy. De avond staat onder regie van de Iraanse regisseur Arvand Dashtaray.

Een teddybeer die Griekenland is ontvlucht, een AZC-bewoner die koste wat het kost een jongen met een lekke band wil helpen en een man die een bijzonder lot deelt met zijn nieuwe negentigjarige Nederlandse vriend.

De verhalenvertellers, Haagse bewoners met een migratieachtergrond, waaronder twee mensen uit de Samen Hier community, staan tijdens de avond centraal en delen hun bijzondere persoonlijke verhalen.

*Het evenement is een samenwerking tussen Rose Academy, Justice & Peace, Refugee Academy, Pitztop, Avrasya, Stichting de Vrolijkheid en AZC Katwijk; Haagse organisaties die zich community-based inzetten voor nieuwkomers, two-way integratie en emancipatie.

Koop hier een ticket voor het Verhalenhuis

ROSE Stories is een collectief van verhalenvertellers, producenten en talentontwikkelaars die innovatieve en vaak onvertelde verhalen in het licht zetten. Het creatieve initiatief begeleidt, co-creëert en produceert, deze verhalen om ze de aandacht te schenken die ze verdienen.

Partners in storytelling

De samenwerking tussen ROSE Stories en Justice & Peace begon in 2022 met een workshop over storytelling. De verhalen werden later getoond als onderdeel van het Justice & Peace-kunstwerk ‘Voyage-Safe Haven’ tijdens het lichtfestival The Hague Highlights. Het kunstwerk pleitte voor gastvrije samenlevingen en gemeenschappen die veilige havens creëren voor mensen op de vlucht.

Een aantal van de verhalen zijn ook te horen in de recent gepubliceerde podcast serie van Justice & Peace ‘Finding Safe Havens’. Elke aflevering is een reis van onzekerheid over en hoop voor de toekomst, verwelkomende gemeenschappen en solidariteit. Vind de afleveringen via de onderstaande link.