Onze website gebruikt functionele en analytische cookies. Meer informatie

Hero
Home » Samen voor verandering – Human Rights Space
25-05-21

Samen voor verandering – Human Rights Space

Er is een nieuwe Human Rights Space in de stad! In april 2021, zijn de drie Haagse NGO’s, Netherlands Helsinki Committee (NHC), Justice & Peace (J&P), and Human Security Collective (HSC) verhuisd naar Riviervismarkt 4 – net naast de voormalige Nutshuis locatie.

De drie organisaties, elk met eigen unieke focus in de mensenrechten arena, kijken ernaar uit om in nauw verband samen te gaan werken: om samen nog meer mensen bewust te maken van mensenrechten en deze te verbeteren. In Den Haag, de stad van vrede, rechtvaardigheid en veiligheid willen zij samen een inspirerende en bloeiende Human Rights Space creëren voor mensenrechtenverdedigers, rechtenadvocaten en hun achterban.

Als mensenrechtenorganisatie zet Justice & Peace zich in om respect voor mensenrechten en sociale gerechtigheid wereldwijd te bevorderen. Om dit te bereiken willen we op lokaal niveau verandering creëren, door te werken met gelijkgestemde organisaties. Daarom ben ik blij om deze aankondiging te kunnen maken; een samenwerking met twee andere innovatieve mensenrechten- en veiligheidsorganisaties in het centrum van Den Haag, in onze eigen nieuwe Human Rights Space. Strijden voor een rechtvaardige, veilige en duurzame wereld. Kom snel langs voor debat en actie! – Sebastiaan van der Zwaan, Executive Director J&P

Het NHC verheugt zich op een nog nauwere samenwerking met Justice & Peace en Human Security Collective in ons nieuwe pand op de Riviervismarkt 4. Alle drie de organisaties delen een sterke missie en doel om mensenrechten te beschermen en te bevorderen met een overkoepelend doel om een betere, meer rechtvaardige wereld te creëren – we zijn enthousiast om een nog nauwere samenwerking te faciliteren in onze nieuwe gedeelde Human Rights Space. – Pepijn Gerrits, Executive Director NHC

Wij verheugen ons om jullie snel te verwelkomen in onze gedeelde Human Rights Space op de Riviervismarkt 4, in het hartje van Den Haag. Samen met Justice & Peace en het Nederlands Helsinki Comité kunnen we een breder publiek bereiken en betrekken in gemeenschappen in en om de stad Den Haag voor het bevorderen en beschermen van mensenrechten en veiligheid. Doe vooral mee met ons om meer tegenwicht te creëren voor de polarisatie van onze wereld; om die wereld eerlijker en veiliger te maken. – Lia van Broekhoven, Executive Director HSC

Volg ons op onze sociale mediakanalen om geïnformeerd te blijven over gezamenlijke evenementen en campagnes, trainingsprogramma’s en het uitwisselen van expertise, kennis en support. Samen zullen we doorgaan met het vieren en ondersteunen van mensenrechten.

Wie wij zijn

Justice & Peace

Change Makers ondersteunen die zich op lokaal niveau inzetten voor mensenrechten – dat is onze missie.

Justice & Peace zet zich in voor het beschermen en bevorderen van respect voor mensenrechten en sociale rechtvaardigheid, wereldwijd en in Nederland. We zien een wereld voor ons waarin iedereen, overal recht heeft op een waardig leven, een wereld waarin mensenrechten worden gerespecteerd en alle personen vrij zijn om zich te ontwikkelen zonder onderscheid in afkomst, religie, politieke overtuiging, ras, geslacht of seksuele geaardheid. Met Shelter City en Samen Hier versterken we mensenrechtenverdedigers en verwelkomen we vluchtelingen binnen de lokale samenleving.

Het Nederlands Helsinki Comité (NHC)

Bouwen en beveiligen van gerechtigheid en mensenrechten in Europa en in de landen van de OVSE – dat is onze missie.

Opgericht in 1987, het NHC vertegenwoordigde het Nederlands maatschappelijk middenveld in de Helsinki beweging. Sindsdien hebben wij geholpen met bruggen bouwen tussen openbare instellingen, internationale en lokale organisaties en experts, en het maatschappelijk middenveld. We kijken naar het grote geheel en kiezen voor een holistische benadering bij het versterken van de rechtsstaat, het beschermen van mensenrechten en het versterken van het maatschappelijk middenveld.

Human Security Collective

Een rechtvaardige en veilige wereld creëren waarin mensen vrij en onbevreesd kunnen spreken, verbinden, associëren en samenkomen – dat is onze missie.

Human Security Collective (HSC) is een stichting gevestigd in Den Haag die zich bezighoudt met vraagstukken op het gebied van ontwikkeling, veiligheid en de betrokkenheid van burgers bij hun gemeenschappen en samenlevingen. Wij geloven dat het idee van Human Security met zijn focus op mensen, relaties en mensenrechten een organisatiekader biedt voor actie. Gebaseerd op de elementen van vertrouwen creëren, lokale eigenaarschap, empowerment en collectieve actie, faciliteren we gesprekken tussen het maatschappelijk middenveld, beleidsvormers en andere actoren om alternatieve benaderingen van de huidige veiligheidspraktijk te promoten.