Onze website gebruikt functionele en analytische cookies. Meer informatie

Initiatives hero
Home » initiatieven

Wat doen we

Onze Programmas

Justice & Peace is toegewijd aan het maken van een voortdurende impact op mensenrechten en sociale rechtvaardigheid, door middel van het werken met changemakers zowel binnen Nederland als op internationaal niveau.

Om dit doel te bereiken heeft Justice & Peace het Mensenrechtenverdedigers & Veiligheid programma en het Migratie & Mensenrechten programma opgezet.

Mensenrechtenverdedigers & Veiligheid

Binnen dit programma vallen drie initiatieven: Shelter City, Artists’ Safe Haven Initiatief en het Activist Lab. Via deze initiatieven richten wij onze aandacht op de ondersteuning, bescherming en de veiligheid van mensenrechtenverdedigers zodat zij hun werk veiliger en efficiënter kunnen voortzetten op de lange termijn.

Migratie & Mensenrechten

Onder dit programma valt het Samen Hier initiatief. Dit initiatief heeft als doel om de lokale solidariteit met mensen op de vlucht te bevorderen en een menselijker beleid te realiseren voor het ontvangen en her vestigen van vluchtelingen.

Shelter City, Een groeiend netwerk van steden dat tijdelijk onderdak en training biedt aan internationale mensenrechtenverdedigers.

Lees meer

Samen Hier, De Samen Hier community creëert veilige routes en veilige havens voor mensen op de vlucht.

Lees meer

Artists’ Safe Haven Initiatief, Tijdelijke opvang voor kunstenaars die gevaar lopen.

Lees meer

Activist Lab voor jonge activisten, Bied mogelijkheden voor jonge activisten om kennis op te doen over hoe zij beleidsvorming kunnen beïnvloeden, campagne skills te ontwikkelen, en om kennis uit te wisselen met andere activisten van binnen én buiten hun eigen omgeving.

Lees meer