Onze website gebruikt functionele en analytische cookies. Meer informatie

Home » Evenementen » Spoken Word wedstrijd 2020 (DEADLINE GESLOTEN)

Spoken Word wedstrijd 2020 (DEADLINE GESLOTEN)

“We cannot walk alone”

Kan jij net zo’n impact maken met je speech als Martin Luther King?

Donker, licht en alles daar tussenin, we moeten leren om met elkaar te leven in plaats van tegenover elkaar te staan. Martin Luther King had een droom: dat mensen niet meer zouden worden beoordeeld op hun huidskleur. King was tot hij vermoord werd in 1968 de leider van de burgerrechtenbeweging in de Verenigde Staten. Deze beweging heeft er voor gezorgd dat ook Afro-Amerikanen stemrecht verwierven. King’s beroemste woorden zijn “I have a dream”, maar hij zei ook: “We cannot walk alone”. Voor zijn geweldloze protest kreeg hij zelfs de Nobelprijs voor de Vrede. Treed in de voetsporen van MLK en inspireer anderen met jouw speech over hoe ze samen en met jou in actie kunnen komen om ervoor te zorgen dat mensen niet meer worden uitgesloten vanwege bijvoorbeeld hun huidskleur, geaardheid of beperking.

Hoe doe je mee?

Schrijf jouw spoken word bijdrage / toespraak geïnspireerd op “We cannot walk alone” en maak met je telefoon een filmpje van je performance. Stuur jouw tekst en filmpje vóór 30 november naar MLK@justiceandpeace.nl. De video duurt maximaal 2-3 minuten, de uitgeschreven speech bestaat uit maximaal 800 – 1000 woorden.

De jury, met onder andere spoken word-artiest Elten Kiene, beoordeelt de inzending op uitwerking van het thema, link met ideeën en uitspraken van MLK, originaliteit en presentatie. De drie winnaars ontvangen een geldprijs van €500, €350, €150 en jouw performance wordt tijdens de online Martin Luther King lezing op 10 december 2020 uitgezonden.

Voor meer informatie kun je bellen met Justice and Peace, tel: 070-7631499.

De jaarlijkse Martin Luther King lezing en de Spoken Word wedstrijd is een initiatief van de MLK Lezing Stichting en wordt uitgevoerd door de mensenrechtenorganisatie Justice and Peace in samenwerking met de Haagse Hogeschool, Vrije Universiteit Amsterdam en studentenvereniging Tribez.