Onze website gebruikt functionele en analytische cookies. Meer informatie

Hero
Home » Wij staan achter de bewoners van Moria
09-09-20

Wij staan achter de bewoners van Moria

Gisteravond verwoestte een enorme brand vluchtelingenkamp Moria op het Griekse eiland Lesbos, waardoor 13.000 toch al kwetsbare mensen in een klap dakloos werden. Ons Samen Hier team is solidair met alle inwoners van Kamp Moria, inclusief onze vrienden van Stichting Bootvluchteling die hun kliniek zijn kwijtgeraakt.

Al meer dan een jaar hebben kampbewoners, hulpverleners en het maatschappelijk middenveld in heel Europa, waaronder Justice and Peace, Europese regeringen herhaaldelijk opgeroepen actie te ondernemen en een echte en humane oplossing te vinden voor de gevaarlijke en onhygiënische omstandigheden in het kamp. We deelden petities, protesteerden en kregen steun uit de samenleving, maar Europa bleef zwijgen. De tragedie van gisteravond was helaas te verwachten. Nu meer dan ooit is er steun nodig voor ieder die op Lesbos is gestrand. We staan daarom achter alle getroffenen en roepen de Nederlandse regering opnieuw op om ACTIE TE ONDERNEMEN en de vluchtelingen op de Griekse eilanden NU te steunen!

De meest kwetsbare in deze tragedie zijn alleenstaande vluchtelingenkinderen. Teken daarom deze petitie waarin de Nederlandse regering wordt opgeroepen om een deel van deze alleenstaande vluchtelingenkinderen in Nederland op te nemen: www.500kinderen.nl