Onze website gebruikt functionele en analytische cookies. Meer informatie

Hero
Home » Steun mensenrechtenverdediger Ali’s halve marathon voor Shelter City
10-11-22

Steun mensenrechtenverdediger Ali’s halve marathon voor Shelter City

Ali, een huidige gast van Shelter City Den Haag en LGBTIQ+ mensenrechtenverdediger uit Turkije, loopt op 27 november de halve marathon (21 kilometer) in Spijkenisse om €2100 in te zamelen voor de psychologische ondersteuning van mensenrechtenverdedigers die in 2023 naar Shelter City komen.

Over Ali

Ali is een LGBTIQ+ rechtenverdediger en bestuurslid van de Social Policy, Gender Identity and Sexual Orientation Studies Association (SPoD), een nationale NGO gericht op LGBTIQ+-rechten in Turkije. Hier in Nederland wil hij zijn stem en acties gebruiken om mensenrechtenverdedigers in gevaar te steunen.

“Ik wil mijn stem en acties gebruiken om zoveel mogelijk mensen te inspireren om ook bij te dragen aan de ondersteuning van mensenrechtenverdedigers die gevaar lopen. Overal ter wereld werken en leven mensenrechtenverdedigers onder risicovolle omstandigheden om hun gemeenschappen te helpen. De dagelijkse bedreigingen en intimidatie waarmee wij te maken krijgen hebben consequenties. Velen van ons ervaren stress, angstsymptomen en sommigen krijgen een burn-out waardoor zij helemaal niet meer kunnen werken.”

Rennen voor mensenrechten

Ali heeft uitgebreide ervaring met fondsenwerving in zijn eigen land, waar hij geld heeft ingezameld voor verschillende LGBTIQ+-verenigingen en fondsenwervingsgidsen heeft ontwikkeld om mensenrechtenorganisaties te helpen. Het is niet de eerste keer dat Ali via zijn passie voor hardlopen een inzamelingsactie organiseert. In Turkije liep hij een hele marathon voor zijn NGO SPoD. Deze keer, in november, loopt hij een halve marathon van 21km! Elke kilometer is 100 euro waard, met als einddoel om €2100 in te zamelen voor psychologische ondersteuning van de volgende Shelter City gasten.

Waarom psychologische ondersteuning?

Om hun gemeenschappen duurzaam te kunnen blijven ondersteunen is het cruciaal voor mensenrechtenverdedigers om te zorgen voor hun geestelijke gezondheid. Helaas hebben veel verdedigers niet de kans om prioriteit te geven aan hun geestelijke gezondheid, vanwege de voortdurende gevaren en bedreigingen die ze ervaren, regelmatige stigmatisering en de hoge werkdruk. Daarom legt Shelter City veel nadruk op geestelijk welzijn bij het bieden van veilige ruimtes voor mensenrechtenverdedigers in gevaar. Gasten van Shelter City hebben de mogelijkheid om een genezingsproces te starten met een psycholoog, die hen ondersteunt met hulpmiddelen om te helpen omgaan met traumatische ervaringen en toekomstige uitdagingen beter tegemoet te kunnen treden.

“Tijdens mijn verblijf in Shelter City kreeg ik voor de eerste keer in mijn leven toegang tot professionele psychologische hulp, die heeft bijgedragen aan mijn herstel. Ik wil dat anderen ook deze mogelijkheid krijgen.”

Net als veel andere Shelter City gasten kreeg Ali zijn eerste professionele psychologische ondersteuning tijdens zijn verblijf in Nederland. Hij is daarom ook van plan zijn komende halve marathon te wijden aan het bieden van gepersonaliseerde psychologische ondersteuning aan de volgende Shelter City gasten die in 2023 in Nederland aankomen.

Steun Ali, steun mensenrechtenverdedigers

Elke bijdrage steunt Ali in zijn halve marathon en helpt om zijn inzamelingsdoel van €2100 te bereiken. Je kan Ali sponsoren door hieronder te doneren.

  • Met een donatie van €100 steun je Ali bij het rennen van 1/21 kilometer en geef je één sessie psychologische ondersteuning aan een mensenrechtenverdediger.
  • Bij een donatie van 50 euro of meer ontvang je een Fairtrade Shelter City draagtas (op te halen in Den Haag).

Wij danken je voor je steun en donatie!