Onze website gebruikt functionele en analytische cookies. Meer informatie

Hero
Home » Mural of Change: Het verhaal achter de mural
19-06-20

Mural of Change: Het verhaal achter de mural

De Mural of Change, een levendig 15 meter hoge graffiti muurschildering met de portretten van drie mensenrechtenverdedigers, is de nieuwste bezienswaardigheid in Den Haag. De jonge Zweedse klimaat activiste Greta Thunberg, de Hondurese inheemse en milieurecht verdediger Berta Cáceres en de Georgische mensenrechtenverdediger Vitali Safarov worden hier afgebeeld. Met ongelooflijke kleuren groen en roze, het gebruik van dubbele belichting en gedetailleerde portretten, is de Mural of Change een nieuw symbool van hoop en inspiratie in een stad die staat voor vrede en recht.

De muurschildering, gemaakt door graffitikunst duo Karski & Beyond en in samenwerking met mensenrechtenorganisatie Justice and Peace Nederland en de Haagse Hogeschool, is begin mei 2020 gerealiseerd. De muurschildering is gemaakt om bewustwording te creëren voor mensenrechten en milieuactivisme, eer te betonen aan al degenen over de hele wereld die de vrijheden van anderen verdedigen en opkomen voor waarden van gelijkheid, eerlijkheid, een gezond milieu, vrede, en roept iedereen op om bewust te worden voor onze verantwoordelijkheid om verandering in te zetten en actie te ondernemen voor een meer rechtvaardige en duurzame wereld.

Greta Thunberg, Berta Cáceres en Vitali Safarov zijn inspirerende voorbeelden die door hun werk laten zien dat het mogelijk is om een ​​verschil te maken voor een rechtvaardige en duurzame wereld. De muurschildering wil mensen inspireren om het voorbeeld van deze iconen te volgen en zich op hun eigen manier in te zetten voor positieve verandering. ‘Niemand is te jong om het verschil te maken’ (Greta Thunberg).