Onze website gebruikt functionele en analytische cookies. Meer informatie

Hero
Home » De Dag van de Rechten van de Mensen: een bericht van onze directeur Sebastiaan
10-12-20

De Dag van de Rechten van de Mensen: een bericht van onze directeur Sebastiaan

Foto boven: Daniella van Bergen

Vandaag is het 72 jaar geleden dat de Universele verklaring voor de Rechten van de Mens werd aangenomen. Ieder jaar op 10 december, de Dag van de Rechten van de Mens, staan we stil bij wat er is bereikt, bij iedereen die zich hiervoor heeft ingezet, bij al hun verhalen. In de afgelopen decennia is er veel bereikt en zagen we honderden voorbeelden van kleine stapjes vooruit. Maar er staat ook veel druk op mensenrechten. Covid-19 en de maatregelen, die als gevolg ervan wereldwijd genomen zijn, maken dit goed zichtbaar en laten zien dat mensenrechten verder in het gedrang komen.

Justice & Peace steunt mensen die overal ter wereld bijdragen aan het respecteren en implementeren van mensenrechten. Wij zijn ervan overtuigd dat het belangrijk is dat zoveel mogelijk mensen, ver weg en in Nederland, een stem en rol krijgen bij de vormgeving en implementatie van onze initiatieven. Daarom delen we de verhalen van enkele van deze mensen in deze nieuwsbrief.

Het verhaal van Justice & Peace is dat wij deze bijzondere en dappere mensen ondersteunen, Change Makers die zich blijven uitspreken voor een solidaire en eerlijkere wereld. Ons verhaal gaat over de Welkom Groepen en vluchtelingen die samen bouwen aan een Samen Hier beweging voor veilige toegang voor vluchtelingen tot een verwelkomende samenleving. En ons verhaal gaat over de vele internationale mensenrechtenverdedigers die in een groeiend aantal Shelter City steden in Nederland en daarbuiten op adem kunnen komen waar ze passende support en bescherming vinden.

De verhalen van al deze Change Makers laten zien dat verandering echt mogelijk is. Namens iedereen van Justice and Peace zou ik tegen onze lezers willen zeggen: dank voor jullie steun in de afgelopen jaren en voor de steun die we nog mogen ontvangen, door jullie komen deze verhalen over positieve verandering echt tot leven!

Sebastiaan van der Zwaan,
Directeur Justice and Peace

Foto door Daniella van Bergen