Onze website gebruikt functionele en analytische cookies. Meer informatie

Hero
Home » Little Amal komt naar Nederland!

Little Amal komt naar Nederland!

Little Amal is een gigantische pop die een vluchtelingenmeisje verbeeldt die van Turkije naar het Verenigd Koninkrijk loopt op zoek naar haar moeder; een reis van 8.000 km. Het is een 3.5 meter hoog kunstwerk van een Syrisch meisje op de vlucht, die lopend een tocht aflegt door Turkije, Griekenland, Italië, Frankrijk, Zwitserland, Duitsland, België, en het VK. Ze vraagt tijdens ‘the Walk’ aandacht voor de miljoenen kinderen die geen thuis hebben en op de vlucht zijn. Amal begon afgelopen juli met haar tocht, bezocht meer dan 70 Europese steden en kwam begin november aan op bestemming in Engeland.

Na haar reis zal Amal ook naar Nederland komen en in Den Haag warm onthaald worden. In de week van 15-21 november kun je Amal op meerdere plekken in de stad ontmoeten. Het programma tijdens deze dagen is gevuld met dans, muziek, theater, workshops, gesprekken en feest. Zowel Haagse als internationale artiesten en creatievelingen zullen optreden. Ook jij kunt meedoen met het programma! Je kunt Amal welkom heten en op de straten begroeten, of naar één van de concerten, exposities of workshops. Ook is er een door Amare speciaal programma samengesteld voor kinderen.

Op 18 november kun je ons ook tegenkomen met een Samen Hier workshop. Met Samen Hier werken wij samen met lokale overheden, organisaties en inwoners naar een manier waarop vluchtelingen op een veilige manier naar Nederland kunnen komen en hier een nieuw bestaan op kunnen bouwen. Zodat er geen meisjes zoals Amal duizenden kilometers af hoeven te leggen op zoek naar een veilige toekomst. Tijdens de interactieve workshop hebben we het over de bijdrage die inwoners van Den Haag zelf kunnen leveren aan de manier waarop nieuwkomers onderdeel worden van de samenleving, op een gelijkwaardige, informele en leuke manier.

Wil je Amal ook warm onthalen in Den Haag? Meer informatie over het programma vind je hier.

Wil je ook graag meedoen met de Samen Hier workshop?