Onze website gebruikt functionele en analytische cookies. Meer informatie

Hero
Home » Justice & Peace werkt samen met Coldplay en Global Citizen
27-07-23

Justice & Peace werkt samen met Coldplay en Global Citizen

Change makers ondersteunen op het wereldtoneel: een gedeelde visie

Justice & Peace werkte samen met Coldplay en Global Citizen tijdens hun Music of the Spheres-tour in Amsterdam. Hier hebben wij ons werk voor verwelkomende en rechtvaardige samenlevingen mogen tentoonstellen en het gesprek gevoerd over duurzaamheid en mensenrechten. Deze samenwerking brengt mensenrechten op de agenda van een internationaal publiek en draagt daarmee actief bij aan een duurzamere wereld.

De Britse band Coldplay laat een grote toewijding zien voor duurzaamheid en een verantwoorde omgang met onze planeet, waarbij ook andere initiatieven die zich hier voor inzetten een podium krijgen. Bij Justice & Peace zien wij de cruciale rol van mensenrechten in duurzaamheidsinitiatieven en klimaatrechtvaardigheid. Door duurzame, lokale bewegingen te ondersteunen, zorgen wij niet alleen voor de planeet en toekomstige generaties, maar beschermen we ook de rechten en het welzijn van mensen over de hele wereld.

Deze samenwerking geeft ons de mogelijkheid de positieve impact te laten zien die gecreëerd wordt wanneer mensenrechten en milieubescherming hand in hand gaan.

Duurzaamheidsinitiatieven

Als eerste band in de geschiedenis publiceert Coldplay een jaarlijks duurzaamheidsrapport over hun wereldtournee, waarmee zij een ongekende norm zetten voor de internationale muziekindustrie. Naast het ondersteunen van milieuorganisaties zoals ClientEarth, The Ocean Cleanup, Climeworks, Food Forest Project, Conservation Collective en nog veel meer, wordt de Music of the Spheres World Tour gedreven door initiatieven die gericht zijn op het beperken van consumptie en het behouden van een lage koolstofuitstoot.

Het rapport is beoordeeld en gevalideerd door professor John E. Fernandez van het Massachusetts Institute of Technology’s Environmental Solutions Initiative. Je kunt de belangrijkste bevindingen van Coldplay’s duurzaamheidsrapport hier lezen.

Bekijk hieronder een video van deze bijzondere samenwerking.

Coldplay is een Britse rockband die in 1997 in Londen werd opgericht. De Music of the Spheres wereldtournee begon in maart 2022 en eindigt naar verwachting in september 2024.

Global Citizen is een internationale organisatie met als missie het bestrijden van extreme armoede en het bevorderen van sociale rechtvaardigheid en gelijkheid door een intersectionele lens.