Onze website gebruikt functionele en analytische cookies. Meer informatie

Hero
Home » In gesprek over migratie & mensenrechten: Een event vanuit ons initiatief Samen Hier
22-02-24

In gesprek over migratie & mensenrechten: Een event vanuit ons initiatief Samen Hier

Het Justice & Peace team nodigt jou uit op 29 februari om 13:30 in The Grey Space in the Middle in Den Haag voor een inspirerende en openhartige middag om de dialoog aan te gaan over migratie en mensenrechten.

De val van het kabinet heeft vragen opgeworpen over de richting van onze nationale politiek, en de recente verkiezingen hebben een nieuw landschap geschetst. Nooit eerder discussieerden we zoveel over het belang van mensenrechten en de rechten van nieuwkomers. In dit debat lijken de tegenstellingen onoverbrugbaar en de verdeling te overheersen.

Juist nu is het cruciaal om van elkaar te horen, te luisteren en samen in beweging te komen. Daarom nodigen we je uit om samen met Samen Hier en in gesprek met Hanneke Felten, Arnon Grunberg en Qader Shafiq de mogelijkheden voor verandering en toenadering te verkennen.

Een middag over asiel, grenzen, medemenselijkheid en onze verantwoordelijkheid als samenleving

Hoe praten we met elkaar over migratie? Hoe creëren we draagvlak voor nieuwkomers? En welke rol is er weggelegd voor lokale burgers om nieuwkomers te verwelkomen? Samen gaan we hierover het gesprek aan.

Hiervoor nodigen we een zo breed mogelijk publiek uit om mee te denken aan de hand van verschillende dialoogtafels. Deel jouw persoonlijke ervaring of professionele expertise en kom samen tot nieuwe ideeën.

Meld je hier aan voor het Samen Hier evenement

Ons initiatief Samen Hier is een landelijke beweging van bewoners en organisaties die de manier waarop mensen op de vlucht naar Nederland komen en de opvang van vluchtelingen wil veranderen, door middel van de implementatie van het eerste community sponsorship van Nederland.

Over de gasten

Hanneke Felten

We starten met een introductie door Hanneke FeltenZij is senior onderzoeker bij Movisie en Kennisplatform Inclusief Samenleven en zal ons meenemen in haar werk over stereotypering en stigmatisering binnen gesprekken over migratie.

Arnon Grunberg

Arnon Grunberg is toonaangevend en prijswinnend schrijver en columnist met een kritische blik op maatschappelijke thema’s. Grunberg schreef meest recent het boek “De vluchteling, de grenswacht en de rijke Jood” waarin hij asiel, grenzen en medemenselijkheid onderzoekt.

Qader Shafiq

Qader Shafiq is dichter, columnist en oprichter van Bureau Wijland. Shafiq maakt zich hard voor meer samenwerking tussen groeperingen met diverse culturele achtergronden.

De middag zal begeleid worden door presentator en storyteller Leila Prnjavorac. Samen met haar zullen we het gesprek vervolgen aan verschillende dialoogtafels, bijvoorbeeld over inclusiviteit en integratie; representatie en depolarisatie, of de rol van een betrokken samenleving.

We spelen allemaal een rol in het bouwen van een wereld die nieuwkomers verwelkomt. Meld je hier aan voor het Samen Hier evenement.