Onze website gebruikt functionele en analytische cookies. Meer informatie

Hero
Home » Impact rapport: groter netwerk en nieuwe vrienden door de Samen Hier student community
24-01-23

Impact rapport: groter netwerk en nieuwe vrienden door de Samen Hier student community

Geschreven door Natasja van Hoorn
24-01-2023

In 2021 zetten we samen met UNICEF Student Team The Hague (USTTH), de Samen Hier student community op. In eerste instantie om gevoelens van eenzaamheid en isolatie onder (internationale) studenten en studenten met een vluchtachtergrond te verminderen tijdens en na de COVID-19 lockdowns. Tijdens de tweede editie, in 2022, lag de focus op het vinden van aansluiting als je ergens nieuw bent.

‘’Ik probeer een nieuw leven op te bouwen in Nederland. Door deel te nemen aan de student community hoop ik dat ik deel word van de Nederlandse samenleving.”

Het programma bestond uit wekelijkse meetings om ervaringen uit te wisselen en samen tijd te spenderen en deelname aan “community building” evenementen samen met de andere groepen, georganiseerd door Unicef Student Team.

Dit leidde tot veel positieve ervaringen en resultaten, laat het evaluatieonderzoek onder de deelnemers zien.

Nieuwe vrienden, nieuwe culturen en vertrouwen en support

Uit de evaluatie-interviews bleek dat de student community voor elke deelnemer een manier was om hun netwerken te vergroten en nieuwe vrienden te maken met leeftijdsgenoten met een andere achtergrond. Een veelgenoemde motivatie van de Haagse studenten was dat zij op deze manier nieuwkomers konden ondersteunen in het overkomen van uitdagingen.

Een anonieme deelnemer vertelde:

Uit de ervaringen van de (Haagse en nieuwkomer)studenten bleek dat zij zich door hun deelname aan de Samen Hier student community (meer) thuis voelen in Den Haag. In een relatief korte tijd ontstond er een sterke vertrouwensband binnen de groepen. Daarnaast gaven de studenten aan dat hun deelname heeft bijgedragen aan hun kennis over culturele gebruiken, de politieke stand van zaken buiten hun land van herkomst en de persoonlijke interesses van hun groepsleden. Op deze manier verbreedde iedereen zijn of haar kennis en is de student community een verrijking voor iedere deelnemer. Het merendeel van de studenten verwacht na afloop in contact te blijven met hun groep.

Lees het volledige evaluatierapport over de tweede editie van de Samen Hier student community op de website van Samen Hier.

 

Meer nieuws

09-11-2023

Post-colonial Identity: Een tentoonstelling van Artists’ Safe Haven initiative resident Minal

Dit is de première van Minal’s werk als onderdeel van haar residency binnen ons Artists’ Safe Haven initiatief. De tentoonstelling onderzoekt en deconstrueert identiteit in het hedendaagse Sri Lanka door middel van een multidisciplinaire mixed media benadering.

Lees meer
31-08-2023

My Point, Your View: Een tentoonstelling van Artists’ Safe Haven resident Yves Kulondwa

Justice & Peace heet je welkom voor de  “My Point, Your View” tentoonstelling. Met deze tentoonstelling geeft kunstenaar Yves ‘Kayenne’ Kulondwa zijn perspectief weer op maatschappelijke zorgen en klimaatproblematiek door middel van scherpe symboliek met een komische touch.

Lees meer
27-07-2023

Justice & Peace werkt samen met Coldplay en Global Citizen

Justice & Peace werkte samen met Coldplay en Global Citizen tijdens hun Music of the Spheres-tour in Amsterdam. Hier hebben wij ons werk voor verwelkomende en rechtvaardige samenlevingen mogen tentoonstellen en het gesprek gevoerd over duurzaamheid en mensenrechten.

Lees meer