Onze website gebruikt functionele en analytische cookies. Meer informatie

Hero
Home » Impact rapport: groter netwerk en nieuwe vrienden door de Samen Hier student community
24-01-23

Impact rapport: groter netwerk en nieuwe vrienden door de Samen Hier student community

Geschreven door Natasja van Hoorn
24-01-2023

In 2021 zetten we samen met UNICEF Student Team The Hague (USTTH), de Samen Hier student community op. In eerste instantie om gevoelens van eenzaamheid en isolatie onder (internationale) studenten en studenten met een vluchtachtergrond te verminderen tijdens en na de COVID-19 lockdowns. Tijdens de tweede editie, in 2022, lag de focus op het vinden van aansluiting als je ergens nieuw bent.

‘’Ik probeer een nieuw leven op te bouwen in Nederland. Door deel te nemen aan de student community hoop ik dat ik deel word van de Nederlandse samenleving.”

Het programma bestond uit wekelijkse meetings om ervaringen uit te wisselen en samen tijd te spenderen en deelname aan “community building” evenementen samen met de andere groepen, georganiseerd door Unicef Student Team.

Dit leidde tot veel positieve ervaringen en resultaten, laat het evaluatieonderzoek onder de deelnemers zien.

Nieuwe vrienden, nieuwe culturen en vertrouwen en support

Uit de evaluatie-interviews bleek dat de student community voor elke deelnemer een manier was om hun netwerken te vergroten en nieuwe vrienden te maken met leeftijdsgenoten met een andere achtergrond. Een veelgenoemde motivatie van de Haagse studenten was dat zij op deze manier nieuwkomers konden ondersteunen in het overkomen van uitdagingen.

Een anonieme deelnemer vertelde:

Uit de ervaringen van de (Haagse en nieuwkomer)studenten bleek dat zij zich door hun deelname aan de Samen Hier student community (meer) thuis voelen in Den Haag. In een relatief korte tijd ontstond er een sterke vertrouwensband binnen de groepen. Daarnaast gaven de studenten aan dat hun deelname heeft bijgedragen aan hun kennis over culturele gebruiken, de politieke stand van zaken buiten hun land van herkomst en de persoonlijke interesses van hun groepsleden. Op deze manier verbreedde iedereen zijn of haar kennis en is de student community een verrijking voor iedere deelnemer. Het merendeel van de studenten verwacht na afloop in contact te blijven met hun groep.

Lees het volledige evaluatierapport over de tweede editie van de Samen Hier student community op de website van Samen Hier.

Meer nieuws

24-01-2023

Impact rapport: groter netwerk en nieuwe vrienden door de Samen Hier student community

In 2021 zetten we samen met UNICEF Student Team The Hague (USTTH), de Samen Hier student community op. Lees meer over de impact van dit initiatief in het rapport.

Lees meer
14-12-2022

Justice & Peace op het lichtfestival The Hague Highlights

Dit jaar vindt The Hague Highlights plaats van 14 tot en met 18 december 2022. Dit lichtfestival vertelt verhalen van de Haagse geschiedenis door middel van licht en projectie op bekende locaties in Den Haag. Op deze manier worden geschiedenis en actuele onderwerpen (zoals migratie) voor iedereen op een toegankelijke manier verteld. Wij zijn trots te mogen mededelen dat Justice & Peace met Samen Hier dit jaar mee mag doen aan het lichtfestival The Hague Highlights.

Lees meer
14-12-2022

Victor Scheffers, oud-directeur Justice & Peace overleden

Bedroefd hebben we kennis genomen van het overlijden van Victor Scheffers. Als directeur van Justice & Peace en secretaris van de Commissie Justitia et Pax zette hij zich van 1983 tot 2014 onvermoeibaar en met passie in voor mensenrechten en sociale gerechtigheid.

Lees meer
28-11-2022

Martin Luther King Lezing 2022

Op 7 december, vlak voor de Internationale Dag van de Mensenrechten, vindt om 19.30 uur de jaarlijkse Martin Luther King Lezing plaats. Het thema is “Civil disobedience”. Geïnspireerd door Martin Luther King onderzoeken we de noodzaak en inspirerende vormen van burgerlijke ongehoorzaamheid, toen en nu.

Lees meer