Onze website gebruikt functionele en analytische cookies. Meer informatie

Home » Evenementen » Documentaire avond: Shadow Game

Documentaire avond: Shadow Game

UPDATE: de link naar de livestream is aangepast. Helaas is het niet mogelijk de film via de livestream te bekijken, wel is het mogelijk het rond-de-tafel gesprek digitaal te volgen vanaf 21.00 uur. De link naar de livestream vind je hier.

Maandagavond 27 september zullen we een vertoning doen van de documentaire Shadow Game in het Nutshuis. Deelname is gratis, je kunt je hier aanmelden.

Over Shadow Game: iedere dag proberen tieners die hun door oorlog verscheurde land zijn ontvlucht, de Europese grenzen over te steken op zoek naar bescherming en een beter leven. Ze trekken door een schaduwwereld die wij nooit zien: een wereld van mijnenvelden, beren, snelstromende rivieren, smokkelaars en grenswachten. ‘The game’ is de term voor het oversteken van grenzen, die gemeengoed is geworden onder deze jonge vluchtelingen. De tieners ondernemen een verraderlijke tocht die vaak maanden of zelfs jaren duurt, waarbij ze hun leven op het spel zetten. Iedere dag proberen tieners die hun door oorlog verscheurde land zijn ontvlucht, de Europese grenzen over te steken op zoek naar bescherming en een beter leven.

Over Samen Hier: Samen Hier opent het gesprek over veilige migratieroutes. Samen Hier wil de manier waarop vluchtelingen naar Nederland kunnen komen en hoe we ze ontvangen, anders vormgeven. Door als inwoners en organisaties zelf het initiatief te nemen. Tijdens het evenement gaan we in gesprek over hoe we kunnen werken aan een manier waarop vluchtelingen niet meer via gevaarlijke routes en ‘games’ naar Nederland komen, maar via veilige routes.