Onze website gebruikt functionele en analytische cookies. Meer informatie

Hero
Home » Periodiek schenken aan Justice & Peace

Periodiek schenken aan Justice & Peace

Schenken met belastingvoordeel

Periodiek schenken aan Justice & Peace met belastingvoordeel? Dat kan! Dankzij de groeiende steun van fondsen en sponsors kunnen wij steeds meer change makers empoweren in steeds meer Shelter Cities en Samen Hier steden!

Door onze ANBI-status als goed doel is een periodieke schenking via een overeenkomst volledig aftrekbaar. Zo krijg je een deel van het bedrag terug van de Belastingdienst. Dat is mooi meegenomen!

Belastingvrij schenken is heel makkelijk:

  1. Leg je periodieke schenking schriftelijk vast in een overeenkomst.
  2. Bepaal zelf hoeveel je geeft. Je kunt in termijnen betalen (per maand of kwartaal).
  3. De gift is elk jaar hetzelfde bedrag.
  4. De overeenkomst geldt voor 5 jaar (of langer).
  5. De jaarlijkse gift moet voor 1 januari op de rekening van het goede doel zijn bijgeschreven.

* Houd er rekening mee dat (gewone) giften die je eerder in een jaar hebt gedaan, niet meetellen bij de overeenkomst. De Belastingdienst hanteert daarbij de datum van afsluiten van de schenkingsovereenkomst.

Rekenvoorbeeld

Stel je wil € 80 per jaar netto doneren en je hebt een jaarinkomen van € 36.000. De tool rekent uit dat als je € 128 doneert via de schenkingsovereenkomst, je € 48 terugkrijgt van de belasting. Dus: wanneer je een schenkingsovereenkomst afsluit voor € 128, doneer je dankzij je belastingvoordeel uiteindelijk netto € 80.

* Voor losse giften is een drempel van 1%, met een minimum van € 60 en een maximum van 10% van het drempelinkomen wat je mag aftrekken. Bij een periodieke schenking geldt dit allemaal niet.

Meer steun voor hetzelfde geld

Je kunt er ook voor kiezen het belastingvoordeel ten goede te laten komen aan het werk van Justice & Peace. Op deze manier kunnen wij voor nóg meer change makers opkomen. Wil je weten hoe je dit berekent voor jouw situatie? Bekijk dan het rekenvoorbeeld hieronder en gebruik deze handige rekentool.

Voorbeeldberekening* Gewone schenking Periodieke schenking
Jaarlijkse bijdrage aan J&P € 150,- € 250,-
Teruggave belasting € 0,- € 101,-
Jouw jaarlijkse netto bijdrage aan J&P € 150,- 149,-

* Dit voorbeeld gaat uit van een tarief inkomstenbelasting van 40,4 procent; de belastingteruggave is afhankelijk van uw belastingtarief.

Online schenkingsovereenkomst

Het is heel simpel. Vul de (via de knop hierboven) online overeenkomst in en teken deze digitaal. Je krijgt een automatische bevestiging nadat je het invullen hebt afgerond. Ook sturen we je een bevestigingsmail met meer informatie. Let op: nadat je de online overeenkomst hebt afgerond, kun je online geen wijzigingen meer doorvoeren. Neem hiervoor contact met ons op via info@justiceandpeace.nl.

Papieren schenkingsovereenkomst

Je kunt er ook voor kiezen om de overeenkomst te downloaden en ingevuld naar ons op te sturen. We sturen je dan een getekend exemplaar retour. Stuur je overeenkomst naar:

Stichting Justice & Peace Nederland
t.a.v. Erik van der Harst
Riviervismarkt 4, 2513 AM Den Haag

Per mail naar info@justiceandpeace.nl sturen kan natuurlijk ook.

Wist je dat?

Dankzij onze ANBI-status betalen wij geen belasting over deze inkomsten. Jouw donatie wordt dus voor 100% besteed aan de initiatieven van Justice & Peace Nederland.

“In de loop der jaren heb ik Justice & Peace op verschillende manieren gesteund – zowel met mijn tijd als met een financiële bijdrage. Dit doe ik omdat al hun werk wordt gedaan vanuit het inzicht dat mondiale rechtvaardigheid lokaal begint. Of het nu hier in Nederland is via het Samen Hier-programma, of ergens anders door het steunen van mensenrechtenverdedigers in andere landen door het Shelter City programma, ze werken om op te leiden, veerkracht op te bouwen en gemeenschappen op te bouwen. Ik denk dat wat ze brengen uniek is in dit land.”

Carolyn Edgerton

Carolyn Edgerton, Prosecutions Expert Consultant at Justice Rapid Response