Onze website gebruikt functionele en analytische cookies. Meer informatie

Hero
Home » Een steunbericht aan alle mensenrechtenverdedigers van de Nederlandse mensenrechten ambassadeur Bahia Tahzib-Lie
24-05-21

Een steunbericht aan alle mensenrechtenverdedigers van de Nederlandse mensenrechten ambassadeur Bahia Tahzib-Lie

De Nederlandse mensenrechtenambassadeur, Bahia Tahzib-Lie, vertelt ons over het belang van de ondersteuning aan mensenrechtenverdedigers en hoe haar toewijding aan mensenrechten begon. Justice & Peace is samen met de partners in de 12 Shelter City steden in Nederland vereerd om de ambassadeur dit jaar te verwelkomen in iedere Shelter City stad.

De eerste stad die deze rondleiding aftrapt is Shelter City Zwolle, met een (voor iedereen toegankelijk) online evenement op 27 mei van 19.00 – 20.30 uur. Klik hier voor meer informatie.

“Toen ik tiener was, hoorde ik over Mona Mahmudnizhad. Deze moedige, jonge, Iraanse vrouw sprak zich uit en werd op 16-jarige leeftijd opgehangen vanwege haar geloof. Dit heeft een onuitwisbare indruk op mij gemaakt, ook omdat we exact even oud zijn en dezelfde religie (bahá’í) delen. Het was een keerpunt in mijn leven. Ik kreeg enorme belangstelling voor mensenrechten en ging rechten studeren. Mijn passie voor mensenrechten en mijn diepe respect voor mensenrechtenverdedigers is sindsdien alleen maar gegroeid.

Mensenrechten zijn voor iedereen en willen we niet kwijt – niet voor onszelf en niet voor anderen

Steeds meer mensenrechtenverdedigers worden online en/of offline geïntimideerd, bedreigd of zelfs vermoord. Dat is ontzettend zorgelijk. Mensenrechtenverdedigers zijn voor velen een bron van hoop en inspiratie. Moedig en onvermoeibaar strijden zij voor onze mensenrechten. Dat is hard nodig want overal ter wereld staan mensenrechten onder grote druk. Mensenrechten zijn voor iedereen en willen we niet kwijt – niet voor onszelf en niet voor anderen. Daarom zetten mijn collega’s en ik ons met gelijkgezinde landen en partnerorganisaties zoals Justice & Peace in voor de veiligheid van mensenrechtenverdedigers.

Ik ben trots op het partnerschap tussen Justice & Peace, de deelnemende steden en mijn eigen ministerie. Met Shelter City maakt Nederland echt een verschil. Een korte break in een Shelter City geeft mensenrechtenverdedigers hernieuwde kracht om hun activisme in hun thuisland voort te zetten. Ik kijk uit om dit jaar met Justice & Peace een tour te maken langs de Shelter Cities en ook lokaal het gesprek over mensenrechten en het werk van mensenrechtenverdedigers aan te gaan.”

– De Nederlandse mensenrechtenambassadeur, Bahia Tahzib-Lie

Het gehele team van Justice & Peace bedankt de Nederlandse mensenrechtenambassadeur, Bahia Tahzib-Lie, voor het delen van haar boodschap, voor haar blijvende steun aan mensenrechtenverdedigers en we kijken er naar uit om haar te verwelkomen in alle Shelter City steden van Nederland gedurende het jaar 2021.