Onze website gebruikt functionele en analytische cookies. Meer informatie

Hero
Home » Samen Hier: 40 Welkom Groepen gestart!
20-02-20

Samen Hier: 40 Welkom Groepen gestart!

Wij zijn heel trots en blij: na een succesvolle werving in Den Haag, Rotterdam, Haarlem en Almere hebben we maar liefst 40 Welkom Groepen van vijf Nederlandse inwoners gematcht met een vluchteling of –gezin! Dit betekent dat ongeveer 300 inwoners, Nederlanders én vluchtelingen, actief meedoen aan de eerste editie van dit unieke community sponsorschap initiatief.
Elke gematchte groep trekt een jaar met elkaar op en leert elkaar en elkaars behoeften, interesses en netwerken goed kennen. Hierdoor is het voor de nieuwkomer makkelijker om zich thuis te voelen in de nieuwe situatie en de taal te leren en vindt hij of zij makkelijker de weg naar een opleiding, dokter, sportvereniging of werk bijvoorbeeld.

Maar net zo belangrijk:
De matches zijn ook de start van het ontstaan van nieuwe lokale communities, die divers zijn en waarin nieuwe connecties en ervaringen worden gedeeld. Samen gaan we voor een inclusieve samenleving!

Blijf onze website, Facebook of Instagram (@SamenHier) in de gaten houden om op de hoogte te blijven van alle verhalen, tips en updates uit de Samen Hier community!

Samen Hier: Communities aan zet!