Onze website gebruikt functionele en analytische cookies. Meer informatie

Hero
Home » Nieuwe Shelter City gasten komen naar Nederland
23-09-20

Nieuwe Shelter City gasten komen naar Nederland

We zijn verheugd om de komst van een nieuwe groep mensenrechtenverdedigers naar Shelter City Nederland in september en oktober aan te kondigen. Omdat we deze groep gasten eerder dit jaar niet konden ontvangen vanwege wereldwijde maatregelen ter bestrijding van COVID-19, zijn we erg blij hen dit najaar eindelijk te kunnen verwelkomen.

Sinds maart staat ons team online in contact met de gasten en ondersteunen we hen waar mogelijk in deze uitdagende tijden. Dit omvatte bijvoorbeeld het geven van online veiligheidstrainingen, samen deelnemen aan online evenementen en het plannen van hun reis naar Nederland. Momenteel zijn we in voorbereiding om de gasten de komende weken te kunnen ontvangen en hen een veilig verblijf van drie maanden te bieden in één van de Nederlandse Shelter Cities.

De gezondheid en veiligheid van de mensenrechtenverdedigers en alle betrokkenen binnen Shelter City Nederland staan bij ons hoog in het vaandel, daarom nemen we een aantal maatregelen om dit te waarborgen. Elke deelnemer wordt getest op COVID-19 en gaat bij aankomst tien dagen in quarantaine. Zoals altijd organiseren de coördinerende partners in de Shelter Cities comfortabele en veilige huisvesting en alle benodigde ondersteuning en diensten zijn online en offline beschikbaar. We geven onze veiligheidstrainingen in grote en goed geventileerde ruimtes, waardoor we persoonlijke sessies kunnen aanbieden en de gasten met elkaar in contact kunnen komen tijdens hun verblijf. Daarnaast zorgen we ervoor dat alle gasten tijdens hun verblijf goed geïnformeerd en up-to-date zijn over de COVID-19 maatregelen op nationaal en regionaal niveau in Nederland.

Juist in deze tijd van COVID-19 is het heel belangrijk en actueel dat deze mensenrechtenverdedigers alsnog naar Shelter City kunnen komen. Met grotere uitdagingen en bedreigingen voor mensenrechtenverdedigers, is er ook meer behoefte aan veilige ruimtes zoals Shelter City. We blijven ons inzetten om alle aankomende en toekomstige gasten een veilige ruimte te bieden om uit te rusten en nieuwe energie op te doen, toegang te krijgen tot de diensten of trainingen die ze nodig hebben en in contact te komen met lokale en nationale bondgenoten.

Meer informatie over de aankomende gasten zullen we later in oktober delen. Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met info[at]sheltercity.org.