Onze website gebruikt functionele en analytische cookies. Meer informatie

Hero
Home » Martin Luther King PERFORMANCE Wedstrijd 2022 (INSCHRIJVING GESLOTEN)
13-10-22

Martin Luther King PERFORMANCE Wedstrijd 2022 (INSCHRIJVING GESLOTEN)

(INSCHRIJVING GESLOTEN)

Op 7 december vindt de jaarlijkse Martin Luther King Lezing plaats. Het thema van dit jaar is ‘Civil disobedience’: burgerlijke ongehoorzaamheid.
De keynote speaker is Clarice Gargard.

Belangrijk onderdeel van de lezing is de Martin Luther King Performance wedstrijd.
Kun jij net zo’n impact maken met je performance als Martin Luther King Jr.?

“There is a type of constructive non-violent tension that is necessary for growth” *

Om onrecht, racisme en ongelijkheid zichtbaar te maken stimuleerde Martin Luther King jr. acties van burgerlijke ongehoorzaamheid (civil disobedience). Opvallende acties of performances die ongemakkelijke, gespannen situaties creëren en daardoor prikkelen en confronteren. Geweldloze, creatieve acties die (proberen te) navigeren van confrontatie naar empathie en dialoog en uiteindelijk naar verandering.

Treed in de voetsporen van MLK en inspireer anderen met jouw (ongehoorzame) performance over hoe ze samen en met jou in actie kunnen komen om ervoor te zorgen dat mensen niet meer worden uitgesloten vanwege bijvoorbeeld hun huidskleur, geaardheid of beperking.

Hoe doe je mee?

Schrijf jouw performance geïnspireerd op “civil disobedience” en maak met je telefoon een filmpje van je performance. De vorm is vrij: spoken word, column, monoloog, gedicht, lied: alles is mogelijk. De video duurt maximaal 2-3 minuten, de uitgeschreven speech bestaat uit maximaal 800 – 1000 woorden. Stuur jouw tekst en filmpje vóór 20 november naar MLK@justiceandpeace.nl.

De jury, met onder andere spoken word-artiest Elten Kiene, beoordeelt de inzending op uitwerking van het thema, link met ideeën en uitspraken van MLK, originaliteit en presentatie. De drie winnaars treden op tijdens de Martin Luther King Lezing 2022 op 7 december in de Haagse Hogeschool en ontvangen een geldprijs van €400. Voor meer informatie kun je mailen met Justice & Peace info@justiceandpeace.nl.

*Citaat Martin Luther King jr. in ‘Letter from the Birmingham Jail’, 1963)

Terugblik 2020