Onze website gebruikt functionele en analytische cookies. Meer informatie

Home » Evenementen » Justice & Peace op het lichtfestival The Hague Highlights

Justice & Peace op het lichtfestival The Hague Highlights

Justice & Peace doet mee aan het lichtfestival The Hague Highlights! The Hague Highlights vindt plaats van 14 tot en met 18 december 2022. Dit lichtfestival vertelt verhalen van de Haagse geschiedenis door middel van licht en projectie op bekende locaties in Den Haag. Op deze manier worden geschiedenis en actuele onderwerpen, zoals migratie, voor iedereen op een toegankelijke manier verteld.

Het kunstwerk waar Justice & Peace met Samen Hier aan meedoet is gemaakt door het kunstenaarsduo Aether & Hemera. De luchtinstallatie Voyage bestaat uit een een vloot van origamibootjes. Voyage is een rondreizend kunstwerk en is tentoongesteld op meerdere plekken in de wereld, onder andere in de Koninklijke Botanische Tuin van Edinburgh (Schotland), Canberra (Australië) en Bilbao (Spanje). Tijdens The Hague Highlights heeft Justice & Peace een twist gegeven aan het kunstwerk en zal Voyage – Veilige Haven voor het eerst in Nederland te bewonderen zijn op de Hofvijver in het centrum van Den Haag.

Samen Hier zet zich in om veilige havens te creëren voor mensen op de vlucht. Met dit kunstwerk wil Justice & Peace op een symbolische manier het verhaal vertellen van de veilige havens die we als Nederlanders bieden en kunnen bieden aan vluchtelingen. Installatie Voyage Veilige Haven is een interactief lichtkunstwerk over afscheid nemen en opnieuw beginnen, over verandering, hoop en de toekomst. Via de mobiele website kun je de kleuren en patronen van het kunstwerk zelf veranderen en korte verhalen beluisteren van Hagenaren met verschillende achtergronden die een veilige haven vonden in Den Haag.

We nodigen jullie uit om Voyage – Veilige Haven te ervaren op de Hofvijver van 14 tot en met 18 december aanstaande.