Onze website gebruikt functionele en analytische cookies. Meer informatie

Home » Evenementen » Justice & Peace op het lichtfestival The Hague Highlights

Justice & Peace op het lichtfestival The Hague Highlights

Justice & Peace doet mee aan het lichtfestival The Hague Highlights 2022. Het lichtfestival vertelt verhalen van de Haagse geschiedenis door middel van licht en projectie. Van 14 tot en met 18 december presenteren we het kunstwerk Voyage – Veilige Haven op de Hofvijver. Als mensenrechtenorganisatie doen wij mee aan dit festival om aandacht te vragen voor verwelkomende gemeenschappen die veilige havens vormen voor mensen die huis en haard gedwongen moesten ontvluchten.

Doneer en maak veilige havens mogelijk voor iedereen!

Lichtkunst & verhalen

Het kunstwerk Voyage – Veilige Haven vertelt het verhaal van de veilige havens die Nederlanders bieden en kunnen bieden aan mensen op de vlucht. Het is een interactief lichtkunstwerk over afscheid nemen en opnieuw beginnen, over verandering, hoop en de toekomst. Via de mobiele website kun je de kleuren en patronen van het kunstwerk zelf veranderen en korte verhalen beluisteren van Hagenaren met verschillende achtergronden die een veilige haven vonden in Den Haag.

Een reis van verbeelding en nieuwe inzichten

De installatie is gemaakt door Aether & Hemera, de multidisciplinaire kunst- en designstudio van kunstenaars Gloria Ronchi and Claudio Benghi. Ze werken samen met Justice & Peace in hun zoektocht naar het maken van impact met mooie en gedachten-prikkelende kunst. Met hun werk stimuleren zij je verbeelding en nieuwe inzichten over soms moeilijk bespreekbare onderwerpen.

Met haar initiatief Samen Hier schakelt Justice & Peace groepen vrienden en bekenden in om mensen op te vangen die huis en haard gedwongen moesten ontvluchten. Samen vormen zij veilige havens.